Tiskové zprávy


Průhonická Paloma po rekonstrukci opět otevírá. Na hosty čeká zcela nový koncept, to nejlepší z Francie ale zůstává.

Praha Průhonice, 24. 3. 2022

 

V pátek 25. března se po celkové rekonstrukci znovu otevře kousek Francie v Průhonicích - restaurace Paloma. Změny se nedočkal zdaleka jen interiér, zásadnější novinkou je zcela nový koncept celé restaurace. Paloma opouští původní myšlenku založenou na opravdu luxusní kuchyni, které samozřejmě odpovídala i cena nabízených pokrmů, nově bude restaurace nabízet koncept Bistro & Restaurant. Půjde tedy o rychlejší a zdánlivě jednodušší kuchyni, která bude cenově dostupnější, avšak nic neztratí na své exkluzivitě.

 

Co se totiž nezmění, je kvalita. Nebyla by to Paloma, pokud by nevyužívala jen ty nejkvalitnější české a francouzské suroviny, a to v kombinaci se skutečnými šéfkuchařskými esy zaručuje skvělý gastronomický zážitek, na který byli hosté zvyklí i doposud. 

 

Kuchyni bude vládnout francouzská Američanka Alexia Falcone. Alexia měla téměř 14 let vlastní restauraci ve státě New York, poté se přestěhovala zpět do Paříže, kde získala pro restauraci Pomze ocenění BIB Gourmand i Gault & Millau. Vařila ale také v České republice. Působila jako šéfkuchařka restaurace Circle Line, která byla v roce 1997 průvodcem Gurmán dokonce vyhlášena nejlepší českou restaurací.

 

Když se objevila možnost vrátit se do České republiky, a navíc jako součást nového projektu Palomy, nebylo moc o čem přemýšlet. Nový koncept nám dopřává uvolněnější atmosféru a více nám rozvazuje ruce, což jednoznačně vnímám jako změnu k lepšímu. Rozhodně nechceme a nepůjdeme dolů s kvalitou nejlepších českých a importovaných francouzských surovin a i nadále se chceme opírat o prvotřídní obsluhu našich hostů. Na tom Paloma vždy stála a tak by to mělo i zůstat,“ říká šéfkuchařka Alexia Falcone.

 

Hostům bude nově k dispozici 48 míst uvnitř restaurace a dalších 12 lidí si pochutná na zahrádce.

Objevte svět imoba klubu